Kyllä talvellakin tarkenee, jos vaan.....

15.03.2018

Päätimme lähteä viikonlopuksi laskettelemaan Himokselle matkailuautolla, siitäkin huolimatta, että luvassa oli "paukkupakkasia".  Ajokeli oli mitä mainioin, -10C...-15C ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta..

Perille päästiin hyvissä ajoin ja tolppapaikkoja oli vielä muutamia vapaana. Sähkölämmitys ei kuitenkaan oikein kovalla pakkasella riitä ja laitoin kaasun virtaamaan. Lämpöä riittikin ihan kivasti, kiristyvästä pakkasesta huolimatta.

Laskettelun ja iltasaunan jälkeen mieleen hiipi ajatus, että olikohan se täysi kaasupullo. Päätin kuitenkin luottaa muistikuvaan, että olihan se.. Pakkasta alkoi olemaan jo yli -20C, mutta autossa pysyi kivasti +19C. Ja vielä oli varaa lisätä tehojakin...

Yöllä muutaman kerran sitten heräilin viilenevään ilmaan. Aamusta, viiden korvilla oli jo pakko nousta katsomaan, että missä vika. No, sähköt ainakin poikki ja kaasu lopussa. Lämpömittari ulkona näytti -24C.... ja sisällä +4C.. Webasto päälle ja auto käyntiin, ettei ihan pakkaselle mene.

Siitä pakkaseen kaasupullon vaihtoon ja etsimään huoltomiestä sulakehommiin.. Huoltomies kaarsikin sopivasti paikalle ja päästiin toteamaan, että tolpan sulakkeet on ehjät ja sähkö tulee autolle asti.. Niinpä tietysti, se on se auton oma automaattisulake mikä ensimmäisenä on syytä katsoa. Ja sieltähän se syy löytyi, onneksi on helppo "korjata".

Mitä tästä sitten opin....en luultavasti mitään. Mutta loppureissun lämmöt riittivät ilman taukoja...